Fortunen Gruppe

Kontakt

Adresse: 


Lundtoftevej 83
2800 Kongens Lyngby

E-mail adresser til lederne finder du under den relevante afdeling.

Du er også velkommen til at skrive til fortunen [at] fortunengruppe [dot] dk  

006
Juletræer 2017 åbningstider

Fortunen Gruppe

 

Kort om os

Fortunen Gruppe er en gruppe under Det Danske Spejderkorps. Gruppen er delt op i afdelinger efter klassetrin. Det vil sige, at du altid vil være spejder sammen med nogen på din egen alder. De mindste hedder Mikroer og går i 0. og 1. klasse. Derefter kommer minierne, som er 2. og 3. klasser - efterfulgt af juniorerne, som går i 4. og 5. klasse. Når man kommer i 6. klasse, bliver man tropsspejder, som man er i 4 år, indtil man er ca. 16 år. Derefter bliver man klanspejder eller senior, som det også bliver kaldt.

 

Lidt om vores hytter

Fortunen Gruppe holder til i spejderhytten "Knudepunktet", som ligger lige ved DTU på Lundtoftevej i Kgs. Lyngby. Det er her vi holder de fleste af vores faste spejdermøder.

Udover Knudepunktet, har vi også en lille hytte ved siden af Fortun Fortet, hvor vi har direkte adgang til Dyrehaven - I daglig tale kalder vi den Fortet. Vi bruger bl.a. hytten til vores årlige Sankt Hans arrangement, men den bliver også brugt til søndagsmøder og almindelige spejdermøder når vejret tlilader det.

Du finder "Fortet" på:
Fortunfortvej 14
2800 Kgs. Lyngby

 

Lidt historie

Fortunen Gruppe blev stiftet  den 1. september 1917, kun 8 år efter at spejderbevægelsen kom til Danmark.

Gruppen var oprindeligt en pigespejdergruppe - den første i Lyngby - og hed Hvidegaar Trop. Den skiftede senere navn til 1. Lyngby.
1. Lyngby havde i en årrække en stadig tættere samarbejde med Fortunen Flok og Trop, som var drengegruppen i vores område og i 1976 blev de to grupper slået sammen til det vi i dag kender som Fortunen Gruppe.

Vi kender desværre ikke hele gruppens historie, så hvis du ligger inde med noget viden, vil vi meget gerne høre fra dig. Det meste vi ved om gruppens historie er beskrevet i talen til gruppens 80 års jubilæum, som du kan læse her.